Taipalsaaren hevostalli on vuoden 2002 – 2003 aikana rakennettu yksityistalli Taipalsaarella. Ensimmäiset hevoset muuttivat talliin helmikuu 2003 aikana. Tallinpitäjällä on n. 30 vuoden kokemus hevosten hoidosta.

Tallissa on 13 hevospaikkaa. Tallin muut tilat ovat loimien kuivatushuone lämmin-ilmapuhaltimineen, WC, satulahuone ja pesukarsina. Satulahuone on lämmin tila, jossa voi pukeutua. Siellä on kahvinkeitin, vedenkeitin, mikroaaltouuni ja jääkaappi pakastelokeroineen. Jokaiselle omistajalle on käytössä varustekaappi sekä kuivaushuoneessa nimetty paikka omille loimille, suojille ja kaulakappaleille. Tilat ovat siistit, avarat ja valoisat. Karsinakoko on 3 x 3 m ja tallin sisäkorkeus 2.90 m. Karsinoissa juoma-automaatit. Tilojen hyvästä ilmasta huolehtii automaattisesti toimiva koneellinen ilmanvaihto, joka takaa hevosille hyvän ja vedottoman ilman. Heti tallin vieressä ovat hiekkapohjaiset putkitarhat. Hevoset loimitetaan ja tarhataan ilmojen mukaan tai loimitetaan jatkuvana loimituksena sopimuksen mukaan. Tarhausaika on n. klo 8 eteenpäin ja sisälleotto vuodenaikojen mukaan. Jokaisella hevosella on oma nimikkotarha. Karsinoissa on purukuivitus.

 

Kesällä voi valita tarhauksen, päivälaiduntamisen tai yötäpäivää laiduntamisen.

 

Ruokinta-ajat ovat erittäin säännölliset, mikä helpottaa asiakkaiden ratsastusaikojen suunnittelua. Ruokinta-ajat ovat klo 7, klo 12 ja klo 20. Neljäs heinäannos laitetaan karsinoihin iltapäiväksi. Aamuisin heinät jaetaan klo 7 ja klo 8 väkirehut. Jokaisessa tarhassa on heinille tarkoitettu rengas.

Täällä voit harrastaa rauhassa omien aikataulujesi mukaan. Kaikille hevostenomistajille annetaan käyttöön tallin avain.

Tallin puolella ei käsitellä heiniä ollenkaan pitääkseemme mahdollisimman pölyttömän talli-ilman. Myös lattia on käsitelty pinnoitteella, joka estää sementtipölyn nousemista, joten mm. pölyherkille sekä toipilaille hevosille talli sopii hyvän ilmanvaihdon sekä kokopäivätarhauksen takia. Myös kilpailemisesta ja valmentautumisesta kiinnostuneille meillä tarjotaan vireää toimintaa.

Talli sopii erinomaisesti ensihevosen ostajille. Opastamme tarvittaessa kaikkea hevosen omistamiseen liittyvissä kysymyksissä. Olemme paikalla kengityksissä omistajan puolesta aamupäivisin, jos ei itse pääse paikalle. Muina ajankohtina sopimuksen mukaan. Täyden palvelun vuoksi jokapäiväinen käynti hevosen omistajalla ei ole välttämätöntä. Me huolehdimme hevosesi hyvinvoinnista päivittäin! Madotukset, rokotukset ja hampaiden raspaukset pyritään järjestämään samanaikaisesti koko tallissa.

Ratsastusmahdollisuudet ovat hyvät. Tallilla on kaksi valaistua, hyväpohjaista ja hyvinhoidettua kenttää (isompi on kooltaan 60mx42m) sekä maneesi. Pääkenttä lanataan n. kerran viikossa. Maastot ovat viihtyisiä, löytyy hiekkateitä ja metsäpolkuja. Myös kattava estekalusto erikoisesteineen mm. vesimatto ja portteja. Pohjat pidetään kunnossa lanaamalla ja kastelulla.

 

Tallilaisten käytössä on kylmäysletkut, jotka helpottavat ja nopeuttavat hevosten jalkojen kylmäystä.

 

Käytössä solarium, joka toimii euron kolikoilla.

 

MANEESI

 

Maneesin koko on n. 24 x 48 m. Maneesi on teräsrakenteinen Linnamäki Steelin runko, jossa valoisuutta antaa runsaat valokatteet.

 

Maneesin käyttö on suunnattu ensisijaisesti tallin yksityishevosille. Maneesiaikaa löytyy runsaasti, koska tallilla ei harjoiteta ratsastuskoulutoimintaa. Maneesia vuokrataan myös tallin ulkopuolisille määrättyinä aikoina. Maneesiaikoja voi tiedustella Anita Palolta.

 

Valmennuksia pyritään järjestämään aktiivisesti ympäri vuoden. Tallin ulkopuolisia otetaan mielellään mukaan valmennuksiin. Maneesi- ja kenttähinnoittelun löydät sivuilta.

 

Maneesille on tehty tallin pihasta hevosia varten turvallinen, valaistu kulkureitti.

 

Pohja on pölytön ympäri vuoden. Maneesin pohjaa hoidetaan säännöllisesti.

 

MANEESISSA MUKANA:

 

 

Kysy mainospaikoista maneesin seinälle Anitalta puh. 040-9619530.

 

LINKKEJÄ

https://www.facebook.com/ritolanhevospalvelut/

 

 

 

 

 

 

 

 

MAATILA

 

Taipalsaaren hevostalli on samalla maatila, jonka viljelty pinta-ala on n. 40 hehtaaria. Suuntaudumme yhä enemmän heinänviljelyyn ja laidunalueisiin. Laitumia n. 10 hehtaaria.

 

Otamme tallin ulkopuolisia hevosia laiduntamaan. Koko kesäksi tai lyhyet laidunajanjaksot myös mahdollisia.

 

Myymme säilöheinää pienpyöröpaaleissa, jonka koko on normaalia pienempi 90 x 120 cm. Tämän kokoisia paaleja voi käyttää myös pienemmillä talleilla. Käärimme paalit vähintään kymmeneen muovikerrokseen.

 

Teemme Viljelysuunnitelman (Wisu) määräämät kylvöt ja lannoitukset maaperänäytteiden mukaan. Näin saadaan mahdollisimman hyvä kasvu ja ravintoarvot heinälle sekä kauralle.